KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_laddbox/>

 LADDBOXar I DALARNA

KONTAKTA OSS IDAG!

LADDBOXAR

En elbil eller laddhybrid laddas nästan alltid hemma. Vid normalt pendlande behöver elbilen bara laddas några få gånger i veckan, elhybriden oftare. Det kan vara lockande att använda laddkabeln med kontrollbox som följer med bilen vid köp men den är endast avsedd för tillfällig laddning, att användas i nödfall, ungefär som det reservhjul som också följer med bilen. Elsäkerhetsverket avråder för att ladda såväl elbil som laddhybrid i ett vanligt vägguttag. Dessa uttag är inte avsedda att tåla en sådan hög belastning (16A), under så lång tid som det tar att ladda en elbil eller laddhybrid. Vid laddning av elbilar och laddhybrider ska en fast installerad laddbox användas. Det ger en säker och effektiv laddning för bilen, och skyddar också husets elanläggning för överbelastning och i värsta fall brand. Boxarna har då en egen säkringsgrupp, egen personskyddsbrytare och oftast en lastbalanserare. Lastbalanseraren säkerställer att huset och billaddningen inte tar för mycket ström samtidigt och riskerar att husets huvudsäkringar överbelastas.

Kontaktformulär

”Kvalitativa laddboxar
komplett installerade av
Enwells erfarna elektriker
– För din trygghet”

   ENWELL DALARNA

Erbjudande
Vi har valt att samarbeta med de ledande tillverkarna av kvalitativa laddboxar. Boxar som vi vet klarar våra tuffa kvalitets- och funktionskrav. För att du som kund ska kunna använda boxens fulla kraft och få en enkel hantering har vi vårt standarderbjudande. Fast laddkabel, lastbalanserare, DC-skydd, kabelhållare och installation och igångsättning. Vi har i dagsläget tre olika fabrikat, Garo, ChargeAmps och Wallbox i detta standardutförande. Alla till samma pris. Du väljer den som passar dig bäst. Vi kan också erbjuda Easee laddbox, som i standardutförande är utan fast laddkabel, dynamisk lastbalansering och kabelhållare, men detta kan då köpas till. Men en box är inte komplett utan installation. I vårt erbjudande ingår alltid komplett, säker och driftklar box, uppkoppling och igångsättning.

Val av laddefffekt

De flesta bilmodeller kan ta emot en effekt på 3,7 kW, 7,4 kW, 11 kW eller 22 kW. Elbilar tar emot mer medan laddhybrider mindre och det är alltid bilen som styr hur mycket ström laddboxen ska leverera. När man väljer laddbox kan det därför vara bra att framtidssäkra för att kunna ladda en elbil även om man har en laddhybrid idag, men utan att överdimensionera så det krävs ombyggnation och utökning av husets elcentral och huvudsäkringar. 

Olika uttag för laddning

De första elbilarna och laddhybriderna hade ett uttag kallat Typ 1. Senare kom Typ 2 som idag är den vanligaste standarden både på laddboxar och de laddstationer som finns i offentlig miljö. På flera platser installeras även sk. snabbladdsstationer med upp till 150kW effekt eller mer. Dessa laddar företrädesvis med likström (DC) enligt den japanska CHAdeMO standarden eller den europeiska CCS standarden.

SKAPA ETT KLIMATSMART HEM!

Vill du bidra till något större, en bättre framtid och själv få ett klimatsmart hem. Vi hjälper gärna er med rätt lösning för ditt hem. Vi är verksamma i Värmland, Dalarna, Västmanland, Uppland, Södermanland, Stockholms län, Gästrikland, Östergötland, norra delen av Kalmar län, Småland, delar av Västra Götaland och Skåne.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

dalarna dalarna laddboxar
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.