KONTAKTA OSS
ToppBanner banner_kyla/>

luftkonditionering I DALARNA

BOKA ETT GRATIS HEMBESÖK

Kyla & luftkonditionering  Falun & Mora

Ett behagligt inomhusklimat är en balansgång, temperaturmässigt vill man varken ha för kallt eller för varmt. Varma sommardagar är risken stor att inomhustemperaturen överstiger ”behagligt varmt” och vi ser en ökad efterfrågan på luftkonditionering i Sverige. Människors förmåga att jobba effektivt och koncentrerat försämras när det blir för varmt eller fuktigt inomhus. Många upplever även en försämrad sömn när det blir för varmt och vanligast är att hushåll vill kyla luften i sovrummet. Våra kylaggregat har flera funktioner, men tvärtemot vad man tror så producerar de inte kyla utan de avlägsnar värme. De kan även filtrera bort oönskade partiklar och avfukta luften.

Kontaktformulär

Så fungerar luftkonditionering - AC

Principen som används vid luftkonditionering är att om en vätska övergår från ett högt tryck till ett lägre så absorberar vätskan värme från sin omgivning. Huvudelementet i en AC är därför kylvätskan, den transporteras runt i ett kylsystem. Genom att ändra trycket på vätskan kan den avge värme i ena delen av systemet och absorbera värme i den andra delen. Till hjälp för att ändra trycket behövs bla en kompressor som ökar tryck och en expansionsventil som kan sänka tryck. Alla luftvärmepumpar kan köras i omvänt läge och fungera som AC, förhållandet är dock inte omvänt så en AC kan inte värma ditt hus. Vissa aggregat har en värmepumpsfunktion men i vårt kalla klimat är det sällan tillräckligt.

Rätt AC-lösning för dina behov

Vårt mål är att du ska få en AC- installation till rätt kostnad. Genom en noggrann analys av behov och förutsättningar kan vi rekommendera en skräddarsydd lösning. Hör av dig till oss för kostnadsfri rådgivning gällande kyla, luftavfuktning och annat som skapar ren luft och skön komfort. Vi tar fram den bästa lösningen för just dig!

"Luftkonditionering fungerar oftast enligt samma princip som ett kylskåp och en värmepump."

ENWELL DALARNA

AC för företag

Med luftkonditionering trivs både kunder och personal bättre. Vi kommer ut till dina lokaler och gör en kostnadsfri behovsanalys.

AC för hushåll

Sov gott hela sommaren. Luftkonditionering för hemmet ger svalare och renare luft.

Vi är kunniga och professionella

Våra installatörer har lång erfarenhet av värmepumps- och AC-installationer.


VAD KAN VI HJÄLPA DIG MED?

Vänligen fyll i kontaktformuläret nedan så berättar vi mer om våra klimatsmarta lösningar.
Någon av våra representanter kontaktar dig.

dalarna dalarna kyla
Firstname
Phone
Namn *
E-post *
Telefonnummer *
Gatuadress inkl. gatunummer
Postnummer *
Postort
Typ av produkt
Vad behöver du hjälp med?
Meddelande

Samtycke *
Jag godkänner att ni hanterar mina personuppgifter. Läs om hur vi behandlar personuppgifter.