Frånluftsvärmepumpar i orsa & borlänge
Frånluftsvärme kallas det uppvärmningssystem som återanvänder varm luft i en byggnad. En frånluftsvärmepump tar tillvara på energi i varm luft som annars skulle ha ventilerats ut till utomhusluften. Genom att värmeenergin i luften återanvänds minskar elförbrukningen och huset värms upp. Frånluftsvärmepumpen är en helhetslösning som förser huset med såväl värme som varmvatten, förutsatt att det finns ett ventilationssystem och ett vattenburet värmesystem i byggnaden. Frånluftsvärme passar lika bra i nybyggda fastigheter som i befintliga hus.
Minska på elförbrukningen med en frånluftsvärmepump
Genom systemet som utnyttjar värme i inomhusluften kan kostnaden för att värma upp ert hus halveras med en frånluftsvärmepump. Frånluftsvärmepumpen producerar både varmvatten och värme till alla rum. Den passar särskilt bra i mindre hus, där energiförbrukningen kan minska rejält jämfört med till exempel elvärme. När elförbrukningen minskar, gynnas både miljön och plånboken!
Vad krävs för att installera frånluftsvärme?
Det som krävs för att införa frånluftsvärme är antingen ventiler i väggarna eller ventiler vid fönstren, där friskluft kommer in. Det behövs dessutom finnas ventilation från våtrum och kök. Om det redan finns golvvärme eller element är dessa en bra kombination med frånluftsvärme.
Frånluftsvärmepump ger värme även på vintern
Frånluftsvärmepumpar mäter temperaturen i rummet och reglerar sin värmeproduktion när det behövs. Genom den tekniken kan värmekostnaderna minska med 50% eller mer om man jämför med andra uppvärmningssystem. Beroende på husets storlek och isolering kan det under vinterns kallaste dagar behövas ett komplement till frånluftsvärmen för att värma upp tillräckligt. Värmen i ventilationsluften räcker inte alltid till när det är kallt utomhus, och då kan förslagsvis en elpanna säkerställa den sista värmen som krävs. En frånluftsvärmepump är dock lika effektiv på vintern som på sommaren.
Kontaktformulär